Våra formgivare

By Malevik

Anna Holmberg, formgivare, är skaparen bakom By Maleviks grafiska mönster. Hennes motiv är ofta inspirerade av djur och natur, kanske inte ett så förvånande då Anna har en PhD i biologi och har arbetet som Zoolog under många år. “Jag älskar allt som har med bild att göra och fotograferar en hel del, framförallt  fascineras jag av macrofotografering.”

Capricorn Studios

Capricorn Studio är en Köpenhamns-baserad designstudio som fokuserar på mönsterdesign, illustration och grafisk design. Designern bakom Capricorn Studio är Rebecca Frederiksen med en bakgrund från Kunstakademiets Designskole i Köpenhamn och som print-designer hos Monki. Rebecca har kunskap inom utveckling av både kommersiella och nischade mönster. 

Evelina Waldermansson

Jag är illustratör, grafisk formgivare och mönsterkonstnär med bas i Stockholm. Att omvandla en illustration till ett mönster är en lek där jag strävar efter balans och rytm. Se mina inspirationskällor och mina mönsterskisser på Instagram, @evelinawaldemarsson.

Essy Winnerholt

Frilansande produkt- och mönsterdesigner utbildad i Textildesign vid Textilhögskolan i Borås. Jag inspireras av dagliga intryck och händelser, där taktilitet, färg och komposition är tre ledord som jag använder mig av. Mitt mönsterskapande sker intuitivt och utan förlaga, där stämning och rytm styr vägen mot resultatet.

Frida Simonsson

Frida Simonsson har sedan sin kandidatexamen i Textildesign år 2014, fördjupat sig i mönster för hem och modetextilier. Hennes design går att finna hos flera svenska och norska företag. Formgivningen sker med tanke och känsla, med en noggrannhet i rapportuppbyggnaden för ett mer harmonisk helhetsintryck.

Hanna Meyer

Grafisk formgivare och illustratör, ofta med en mer omfattande roll inom kommunikation och design. Min repertoar är mångsidig och jag designar både abstrakta, snirkliga mönster och mer konkreta och igenkänningsbara motiv. Jag varierar min process, men börjar i princip alltid analogt med bläckpenna, papper och en kopp kaffe som sedan avslutas, med förkärlek för detaljer och färg, på digitala ritplattan.

I Got Stripes Studio

I Got Stripes Studio består av Sara och Victoria, Stockholmsbaserade arkitekter och mönsterdesigners. De träffades på Arkitekturprogrammet på KTH där de studerade tillsammans. En önskan om ett gemensamt projekt har funnits sedan dess och det resulterade slutligen i grundandet av I Got Stripes Studio hösten 2014. Idag säljs deras tyger runtom i världen och används av ett flertal växande småföretag. 

Karin Olu Lindgård

Karin Olu Lindgård är en Malmöbaserad designer, specialiserad på textil formgiving.

”Autenticitet, sinnlighet och handens närvaro är alla viktiga riktlinjer i mitt arbete. Därför börjar min formgivning alltid i en analog skissprocess nära materialen. Allt jag gör utgår från en textil infallsvinkel, även om slutprodukterna inte alltid är i textila material.”

Klara Bertilsson

Frilansande mönsterformgivare, konstnär och illustratör. Utbildad vid HDK i Göteborg och Camberwell i London, med en bakgrund som bland annat printdesigner på Monki. Skapar mönster med ett färgstarkt, organiskt och dekorativt uttryck, där böljande krumelurer möter en modig palett. Kombinerar gärna gammalt med nytt och låter det naturliga möta något artificiellt.

Klyfta

Klyfta är Designduon med grund i illustration, grafisk form och textil-design, som dessutom driver en keramikverkstad. Hantverket är grunden och förutsättningen för deras bildspråk. Designprocessen är ett pussel av individuella analoga och digitala tekniker som klipps ihop och komponeras till en helhet. Resultatet är rå, lekfull grafik där de vill uppnå ett stark uttryck i intressanta och användbara mönster, och alltid med tydliga spår av handen.

Lantz Varghans

Vi är en duo som gillar att jobba med mönster, med textil i åtanke. Vi har båda och ett intresse för 70-tals mönster och den lekfullhet som fanns i färger och former. 

Vi ser mönster som en konstform och ett sätt att uttrycka sig på. 

Lene Egly

Från den dag jag insåg att man inte bara kan rita saker som de är utan också så som man önskar att de skulle vara, då blev det klart för mig – jag vill bli designer! Sedan examen har jag haft möjligheten att arbeta för många olika företag med textilrelaterade produkter.

De textila processerna och tekniska möjligheterna är en viktig inspiration för min kreativitet. Att känna till processerna ger möjlighet att arbeta på gränsen till det omöjliga och det är där innovation uppstår. 

Lidia Blomgren

Lidia Blomgren har sedan 2009 arbetat som frilansande formgivare och illustratör. Hon är utbildad på HDK och har en Master of Fine Art-examen i design och är specialiserad inom mönsterformgivning och illustration. 2013 vann hon Castorpriset med bilderboken Tio gorillor. Våren 2014 valdes hon in som en av fem västsvenska designers att delta i MOFF – mönster mot offentlig miljö som är ett projekt initierat av Svensk Form. 

Linda Pabst

Linda Pabst har jobbat som formgivare i över 20 år och kommer senast ifrån reklambranschen. Hennes mönster har ofta en lekfull ton, antingen i färg eller i form. Men det finns även de mönster med en stillsammare färgskala och underton. Förutom att skapa mönster och illustrationer älskar Linda att resa runt i världen. Och när hon inte gör det är det trädgården i Hindås som inspirerar.

Magdalena Eriksson

Magdalena Eriksson är modedesigner med trettio års erfarenhet av att rita vackra mönster, formge plagg och skapa kollektioner. Genom att vara lyhörd för trender och kunders önskemål, så lyckas hon ständigt förnya sitt uttryck i printat, stickat, vävt och broderat. Få kollegor har en så omfattande utbildning, vilket särskilt märks i hennes tekniska kunnade inom både konfektion och grafik. Utmärkande för hennes mönsterdesigner är inslag av växter och blommor, i både hypertrendiga och klassiskt romantiska stilar.

 

Mörka Moln

Vi är ett multi-kreativt par som bara några dagar efter att vi träffades började skapa saker tillsammans. Det första vi gjorde var en barnbok om en mås som känner sig alienerad eftersom hon inte är lika skränig som de andra måsarna. Efter det här första projektet fortsatte vi bara. Vi insåg att våra olika förmågor gjorde oss till en kraftfull kreativ duo, och Mörka Moln är just det – all vår ljusa och livliga kreativa energi förenad.

Oscar Bergslind

Jag brukar hitta inspiration i de minsta detaljerna i naturen, där de mest invecklade och fascinerande formerna finns. Dessa ständigt föränderliga skapelser har bildats under en lång tid, i strävan efter bästa möjliga form och funktion. Precis som naturen har sin långsamma takt tror jag verkligen att designprocessen behöver tid, så att en idé kan bli en produkt som är värdig att bli producerad.

Pembe Gencoglu

Erfaren designer inom mode, koncept, mönster, illustration, med gedigen erfarenhet av att jobba i produktionsländer. Tack vare uppdrag för såväl svenska och internationella kedjor så som b.la Topshop, Next och Ginatricot så har jag stora kunskaper och har en bred och mångsidig repertoar. Sommaren 2017 valde jag att starta egen design & sourcing agentur och har därmed kunnat fokusera på nya projekt och att frilansa. Jag är en passionerad designer som älskar att ta mig an nya utmaningar.

Prydaform

“Min kärlek till färger går igenom i allt jag gör. Motiven till mina mönster hämtar jag i min egen trädgård och ute i skärgården. Jag ser formationer hela tiden, som jag spar ner i små akvareller. Med mina mönster vill jag förmedla en glad, lugn och positiv känsla. Dom ska kännas lätta att använda, fungera brett, smälta in och hålla över tid”.

Studio ÄppelPäppel

Studio Äppel Päppel är en designstudio i Göteborg som består av den kreativa duon Erika Lindmark & Frida Nilsson.
De arbetar bland annat med grafisk formgivning, mönster och illustration, både med uppdrag och med egna projekt.
Deras formspråk är lekfullt och de arbetar ofta med grafiska och färgstarka mönster.

Wis Design

WIS Design är Lisa Widén och Anna Wallin Irinarchos. De är fristående formgivare, som arbetar i flera medier: möbler, produkt, inredning och grafik. Med en poetisk och lekfull inställning, försöker de att utmana och berika industriell design. Lisa och Anna har arbetat tillsammans i 10år från det att de tog examen från Beckmans Designhögskola i Stockholm.

Cynthia De Viti

Ursprungligen från Paris men numer bosatt i Stockholm där jag nu frilansar som printdesigner. Jag har mer än sex års arbetslivserfarenhet som mönsterdesigner för franska modeföretag och nu senast för H&M. Min omgivning, naturen och floran inspirerar mig varje dag att skapa nya mönster, alltid med en handmålat uttryck och spännande färgkombinationer.

Lotte Kölare

“Jag heter Lotte Kölare och arbetar som AD, mönsterformgivare och illustratör. Mina mönster är ofta färg- och detaljrika. Inspirationen hämtar jag från min omvärld på landet och i staden. Jag börjar ofta med en illustration eller idéskiss som jag sedan översätter till dekorativa mönster.”

Linnea Broling

“Jag bor i Halmstad och frilansar som illustratör och designer. Jag älskar att rita mönster och jag hittar mycket inspiration i min omgivning och i naturen. Jag strävar efter att skapa lekfulla mönster med många användningsområden.”

Villa Hed

Varumärket Villa Hed är utvecklat av Marie Bernhardsson och representerar en stor kärlek till färger och mönster. Basen för Villa Heds arbete är ofta från naturen, där små delar så som grenar och blommor, fåglar och löv, pusslas samman och skapar intressanta nya bilder. Här är många olika stilar välkomna, och en härlig blandning av både mjuka och starka glada färger kan hittas. Mönstren är ofta lämpliga för olika typer av produkter som riktar sig till ett brett utbud av framtida kunder.

Kate England

“Jag heter Kate England och jobbar som AD, mönsterformgivare och illustratör. Mina mönster är ofta expressiva, organiska och energiska. Inspirationen hämtar jag från naturen och en känsla av underverk och magi. Motiven berättar bland annat historier om flora och fauna, om mat och resor. Du hittar mina inspirationskällor och skisser på Instagram: @marmalademoon.design”

Frida Hultman

Frida Hultman är illustratör och formgivare med bas i Göteborg. Hon har en Konstnärlig kandidatexamen i Design från Högskolan för Design & Konsthantverk och arbetar idag både mot företag & privatpersoner med allt från illustration, mönsterdesign och grafisk formgivning inom både web och tryck.

Anna Freudenthal

Med en bakgrund som modedesigner efter examen från Esmod i Berlin, frilansar hon nu som illustratör och mönsterformgivare under egen label. Former, färger och strukturer i naturen är främsta inspiration, när hon skapar fantasifulla och drömmiga mönster i behagliga färgkombinationer. Hennes formgivning passar bra för såväl textil, inredning som tapet.

Bärbel Dressler

“Jag jobbar som designer, marknadsförare och utbildare sedan 2015 och skapar mönster för företag runt om i världen – för inredning, hemtextilier, kläder, skor, tyg, väskor, förpackningar och pr-aktiviteter. Inspirationen kommer från trädgårdens växter och djur, arkitektur, hav och strand, men kanske mest av allt av klassiska stilar som Damask, Indian Florals, Toile de Jouy och Arts and Crafts.” @bearbellproductions

Maja Faber

Maja Faber är en svensk mönsterformgivare & illustratör baserad i Stockholm. Med en passion för minimalism och enkelhet skapar hon lekfulla och glada mönster i en modern Skandinavisk stil, som hon licensierar till kunder världen över.

Anna Petré

Anna Petré från Antré Design arbetar som grafisk formgivare, illustratör och mönsterformgivare. Hon skapar stämningsfulla och dekorativa mönster med inspiration från olika tidsepoker, naturen, årstider, traditioner, vintagesaker etc. Färg och form har alltid varit den största passionen, och att skapa mönster är en favoritsysselsättning. ”Jag arbetar gärna med detaljerade mönster, som går ton-i-ton”, och mina mönster är ritade både för hand och digitalt.

 

Linnea Eriksson

Utbildad textildesigner vid Textilhögskolan i Borås. Jag tycker om att skapa lekfulla mönster, både abstrakta och figurativa och har en extra kärlek till starka färgkombinationer. Tycker även om harmoni, organiska former, texturer och rörelser i mönster och med ett ständigt utforskande av nya uttryck och tekniker.

Susse Linton

Halv-dansk och ursprungligen från Skottland, Susse är illustratör och mönsterdesigner baserad i Småland i en studio med skogen in på knuten. Hennes uttryck är sött och glatt. Susse har arbetat med flertalet internationella företag med både redaktionella illustrationer, trend bilder och mönster till produkter för barn. Hennes målsättning är att addera glädje till din dag.

Maria Carlberg

Maria Carlberg är en erfaren och passionerad mönsterdesigner som driver designstudion Moimi. Hon producerar innovativa och aktuella tryck, användbara för en stor mängd produktområden. Varje designprocess startar med antingen penna, pensel eller sax, och med målet att ha handens verk synligt i slutresultatet.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.