[vc_row css=”.vc_custom_1473775362224{margin-top: 40px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1479920962987{margin-top: 30px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1473775295816{margin-top: 0px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-right-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;border-left-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1479920978674{padding-right: 20px !important;padding-bottom: 25px !important;padding-left: 20px !important;}”][vc_single_image image=”648″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”boxed” css=”.vc_custom_1473781692590{margin-top: 0px !important;margin-right: 4% !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 4% !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: contain !important;}”][vc_column width=”1/6″ css=”.vc_custom_1473774348293{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text]

Pressrelease
Borås 2017-04-20

 

Ladda ner pressbild

Ladda ner pressbild 2
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

2018-02-28 Pressrelease

The Pattern Agency lanserar Pattern Stock: ett digitalt mönsterbibliotek!

The Pattern Agency växer och adderar ytterligare en tjänst till plattformen: i februari lanseras tjänsten Pattern Stock, ett bibliotek med 200 basmönster som finns tillgängligt för anslutna kunder dygnet runt genom ett klick.  

“Pattern Stock är ett verktyg för att enkelt hitta ett grundmönster att fortsätta bygga på, ett slags råmaterial för att snabba på och underlätta produktionen av mönster in-house hos våra kunder” säger Oskar Brogren, medgrundare och utvecklingsansvarig på The Pattern Agency. 

Totalt 200 mönster i olika kategorier från rutor, ränder och prickar till blommiga och geometriska finns redo för nedladdning med ett enkelt klick. Mönstren är förberedda för produktion, det enda kunden behöver göra är att anpassa uttrycket efter produkt eller tema. Det står kunden fritt att återanvända mönstren under obegränsad tid. Prisintervallet börjar på 300 kr för ett enkelt mönster upp till 500 kr för ett mer avancerat grundmönster så som en paisley.

“Tjänsten Pattern Stock sparar tid in-house hos våra kunder genom att tillhandahålla de mest vanligt förekommande mönstren till mycket överkomliga priser” säger Ellen Flybäck, VD på The Pattern Agency. “Vi vill förenkla och underlätta mönsterinköpen i designbranschen och Pattern Stock är ytterligare ettexempel på hur vi arbetar mot det målet”.

Pattern Stock finns tillgängligt för The Pattern Agencys kunder från den 28 februari. Registrera ditt företag kostnadsfritt på www.thepatternagency.se idag. Har du frågor kring tjänsten? Kontakta ellen@thepatternagency.se.

The Pattern Agency fortsätter att utmana det traditionella sättet att köpa mönster genom att erbjuda snabba och digitala lösningar för den kreativa industrin. Under våren 2018 så lanseras ytterligare en tjänst på plattformen som kommer att revolutionera designbranschens sätt att köpa mönster. 

[/vc_column_text][vc_column_text]

2017-05-09 Habit

Branschtidningen Habit skriver om lanseringen av The Pattern Agency på sin site och som del av nyhetsbrevet.[/vc_column_text][vc_column_text]

2017-05-09 Press release

The Pattern Agency – den nya digitala agenturen för skandinavisk mönsterdesign

The Pattern Agency är en digital B2B-tjänst för unik mönsterdesign av skandinaviska designers. Vårt mål är att förkorta ledtiden och förenkla inköpsprocessen genom att erbjuda kunden en online och digital mönsterdatabas innehållandes den bästa mönsterdesignen av nya och etablerade designers.

Vår mission är att höja statusen för skandinavisk mönsterdesign och återta den position den hade på 1950-talet när legender som Stig Lindberg, Viola Gråsten och Sven Markelius satte Sverige på kartan som designnation.

The Pattern Agency startades 2016 av Ellen Flybäck och Oskar Brogren, båda med ett förflutet på olika positioner inom designbranschen.

The Pattern Agency är en unik och kostnadsfri B2B-tjänst som ämnar vara både agentur och onlinetjänst för förmedling och försäljning av digitala mönsterfiler mellan frilansande designer och designbranschen.

Företaget är baserat i textilstaden Borås, en stad som utöver textil är känd för sitt fokus på e-handel och digitala lösningar.

The Pattern Agency lanserades i april 2017 och kommer att utvecklas vidare under hösten 2017 för att innefatta en briefing-funktion där designföretag kan skicka riktade design briefs till anslutna formgivare.

The Pattern Agency fyller ett hål på marknaden då det i dagsläget saknas en naturlig mötes- och handelsplats för mönsterdesign på den svenska marknaden. Mycket av företagens löpande designarbete med prints läggs idag på producenten av slutprodukt eller köps in vid mässor eller från traditionella print byråer. The Pattern Agency är ett effektiviserande komplement; en onlinebaserad mönsteragentur som alltid är tillgänglig och med ett noga utvald utbud av den främsta mönster- och printdesignen.

Genom att erbjuda en one-click marknadsplats med den bästa samtida, kommersiellt gångbara mönsterdesignen från nya och etablerade skandinaviska designers, ämnar The Pattern Agency att förenkla och effektivisera inköpsprocessen för prints och mönster för designbranschen. En digital fil laddas ner direkt och mönstret är färdigt att användas.

”Många frilansande designer upplever svårigheter att etablera samarbeten med de större bolagen och de stora bolagen upplever i sin tur att det inte finns tid för att hitta nya designer och lägger istället ut mönsterdesign på sina producenter. The Pattern Agency löser problematiken för bägge parter” säger Ellen Flybäck, VD för The Pattern Agency.

”Som nyetablerade formgivare så erbjuder The Pattern Agency en handelsplats för oss” säger Victoria Söderlindh VD och designer för I Got Stripes Studio.

 


The Pattern Agency

The Pattern Agency är en digital B2B-tjänst för unika mönster av skandinaviska designers. Vi riktar oss till designföretag som idag löpande köper mönster till sina kollektioner från formgivare och/eller traditionella agenturer. Vårt mål är att förkorta ledtiden och förenkla inköpsprocessen genom att erbjuda kunden en mönsterdatabas innehållandes den bästa mönsterdesignen av nya och etablerade designers. Databasen finns tillgänglig precis när kunden behöver det; mitt i det kreativa designmötet eller efter revideringar vid kollektionsmötet. Inget behov av en upphandlingsprocess med en agentur eller att boka in möte med en säljare.

Vår mission är att höja statusen för skandinavisk mönsterdesign och återta den position den hade på 1950-talet när legender som Stig Lindberg, Viola Gråsten och Sven Markelius satte Sverige på kartan som designnation.

 Vill du veta mer? Kontakta oss

Tillbaka

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1460725353914{margin-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.