VAD ÄR THE PATTERN AGENCY

The Pattern Agency är en digital B2B-tjänst för unika mönster av skandinaviska designers. Vi riktar oss till designföretag som idag löpande köper mönster till sina kollektioner från formgivare och/eller traditionella agenturer. Vårt mål är att förkorta ledtiden och förenkla inköpsprocessen genom att erbjuda kunden en mönsterdatabas innehållandes den bästa mönsterdesignen av nya och etablerade designers. Databasen finns tillgänglig precis när kunden behöver det; mitt i det kreativa designmötet eller efter revideringar vid kollektionsmötet. Inget behov av en upphandlingsprocess med en agentur eller att boka in möte med en säljare.

Vår process är enkel: logga in, sök på mönster, säsong, färg eller designer, lägg i kundkorgen, checka ut och filen laddas ner direkt.  När ett mönster blivit köpt och nedladdat så försvinner det automatiskt från siten och upphovsrätten upplåts till köparen under tre år. Det innebär att köparen har friheten att ändra färg, form och skala på mönstret och inte behöver oroa sig för att konkurrenter köper samma eller liknande mönster.

Vi har valt ut den bästa samtida, kommersiellt gångbara mönsterdesignen från nya och etablerade skandinaviska designers. Priset för ett mönster är en engångskostnad och reflekterar den snabba och enkla processen, det höga designvärdet och upplåtelsen av upphovsrätten.

Låter det spännande? Registrera dig här.

VÅR MISSION

Vi vill höja statusen för skandinavisk mönsterdesign och återta den position den hade på 1950-talet när legender som Stig Lindberg, Viola Gråsten och Sven Markelius satte Sverige på kartan som designnation.

Är du formgivare och intresserad av The Pattern Agency? Kontakta oss med en portfolio och en kort introduktion till dig själv!

The Pattern Agency – även en designförmedling

Hittar du inte det du söker? Eller arbetar du med ett specifikt tema i kollektionsutvecklingen? Hör av dig till oss! Men vårt nätverk av kunniga designers så kan vi matcha ditt uppdrag med rätt designer!

 Vill du veta mer? Kontakta oss

Tillbaka